Nieuws

Matchwinner Szymanski winterkampioen met Feyenoord: 'Ben niet per se verrast'

Matchwinner Szymanski winterkampioen met Feyenoord: 'Ben niet per se verrast'

13-11-2022 19:41

Sebastian Szymanski nam Feyenoord zondag met twee goals bij de hand in de met 5-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Excelsior. De thuisploeg keek in de eigen Kuip al vroeg tegen een achterstand aan, maar boog het eenvoudig om en is daardoor winterkampioen in de Eredivisie.

De eerste treffer van de Pool volgde zeven minuten nadat Excelsior op voorsprong kwam. Een prachtige uithaal vanaf randje zestien verdween in de bovenhoek. "Ik heb tijdens de trainingen veel geoefend op zulke schoten. Ik ben blij met mijn twee goals. We hebben vandaag goed voetbal laten zien. Eigenlijk was het een perfecte wedstrijd", aldus Szymanski voor de camera's van ESPN.

Feyenoord werd door de misstappen van Ajax en PSV een dag eerder nogal in het zadel geholpen. Bij winst zouden de Rotterdammers Herbstmeister zijn, en dat gebeurde dus ook. Of het verrassend is? "Nee, dat vind ik niet per se. We hebben enorm veel kwaliteit. Uiteraard waren de resultaten van gisteren (zaterdag, red.) gunstig voor ons, maar we hebben het zelf geflikt."

Szymanski speelde een fantastische wedstrijd en dat verwacht trainer Arne Slot eigenlijk iedere keer van hem. Dat besef is er bij de spelmaker zelf ook. "Ik weet wat ik beter moet doen, maar dat houd ik liever tussen de trainer en mijzelf. Ik weet dat hij meer van mij wil en dat eis ik zelf ook. Ik lijd soms teveel balverlies, maar ik moet risico's blijven nemen. Daar kan ik in het nieuwe jaar aan werken."

Eerst wacht voor Szymanski nog het WK in Qatar. Hij is één van de spelers die het voor Polen moet doen. "We gaan het zien. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen. Er wacht eerst nog een vriendschappelijke wedstrijd voor ons en daarin ga ik mijn best doen." Wanneer hij speelt, zullen er van zijn voet assists moeten komen voor Robert Lewandowski. "Of hij mijn doelpunten heeft gezien? Ik weet het niet. Ik zal het hem eens vragen en anders laat ik ze in de komende week wel zien, haha."