Nieuws

'Onrust binnen ADO neemt toe: 'aan lot overgelaten' Janmaat na vijf maanden weg'

'Onrust binnen ADO neemt toe: 'aan lot overgelaten' Janmaat na vijf maanden weg'

12-11-2022 14:22

Daryl Janmaat heeft na vijf maanden als technisch manager van ADO Den Haag alweer zijn biezen gepakt. De voormalig verdediger voelt zich ‘aan zijn lot overgelaten’ en hekelt enkele beleidskeuzes binnen de club.

Een klein halfjaar geleden werd duidelijk dat Janmaat zijn eerste bestuursfunctie in het voetbal zou gaan bekleden. De geboren Leidschendammer zou daarin begeleid worden, maar daar is geen sprake van geweest. 'Bronnen melden dat Janmaat zich aan zijn lot overgelaten voelde door de bepalende mensen binnen de club. Van begeleiding zou nauwelijks sprake zijn geweest en beslissingen mocht Janmaat amper nemen. En dat terwijl hij er bij presentaties van spelers wél naast stond alsof hij de spelers binnen had gehaald. In werkelijkheid was zijn invloed als technisch manager nihil', aldus het AD.

Wie uiteindelijk in de voetsporen van Janmaat zal treden, is nog onbekend. Sportief gezien gaat het ADO ook verre van voor de wind. De club uit de residentie speelde vrijdagavond nog met 0-0 gelijk tegen Telstar en staat op de zestiende plek.