Nieuws

Van Nistelrooij leeft mee met spelers: 'Simons bewezen dat hij er klaar voor is'

Van Nistelrooij leeft mee met spelers: 'Simons bewezen dat hij er klaar voor is'

11-11-2022 11:19

Ruud van Nistelrooij leeft mee met zijn PSV-spelers die zijn opgenomen in de voorselectie voor het Nederlands elftal. Volgens de oefenmeester is Xavi Simons klaar voor deelname aan het eindtoernooi.

Zoals het er nu naar uitziet, lijkt Simons de laatste schifting te overleven en mee te gaan met Oranje naar het WK. "Ik hoop dat iedere speler die in een voorselectie zat, of in een voor-, voorselectie, erbij zit", zegt Van Nistelrooij op de persconferentie. "Het is het mooiste wat er is. Die ervaring wil je meemaken. Ik wil dat ze die ervaring opdoen en mee terugnemen naar de club. Het is een verrijking van je leven."

Als de PSV-trainer in de schoenen van Louis van Gaal zou gaan, zou hij de negentienjarige Simons meenemen naar Qatar. "Ik denk dat wij een bondscoach hebben die geen adviezen nodig heeft. Die weet heel goed wie hij in zijn selectie wil. Ik denk dat Simons wel heeft bewezen dat hij er klaar voor is. Maar er spelen veel facetten mee als je een selectie samenstelt. We hebben een bondscoach die dat heel goed kan inschatten."

Volgens Van Nistelrooij heeft één speler te horen gekregen sowieso van de partij te zijn. "Gakpo weet wel dat hij meegaat. Xavi wacht af, dat zal een spannend moment zijn voor hem." Eerder op de vrijdag wist De Telegraaf al te onthullen dat Simons meegaat naar het WK.