Nieuws

Mogelijk extra schorsing voor Lewandowski na gebaren richting officials

Mogelijk extra schorsing voor Lewandowski na gebaren richting officials

09-11-2022 10:29
1

Robert Lewandowski benadeelde zijn ploeg flink door na een half uur een rode kaart te pakken in het duel met Osasuna, maar de Poolse spits hangt mogelijk een extra schorsing boven het hoofd. De speler maakte gebaren richting de arbitrage na het besluit en dat zou hem nog wel eens duur te komen staan. 

Lewandowski pakte vroeg in het duel met Osasuna een gele kaart en deelde na een half uur een elleboogstoot uit aan David Garciá, waarop de Pool kon vertrekken. De spits was het duidelijk oneens met het besluit van scheidsrechter Jesús Gil Manzano en maakte een gebaar richting de arbitrage: Lewandowski raakte zijn neus aan met zijn wijsvinger en wees vervolgens met zijn duim naar de officials. 

Sport schrijft dat dit gebaar vaak wordt gebruikt in Polen om arrogantie van een scheidsrechter aan te duiden. Ook wordt de link gelegd met het snuiven van drugs. Manzano heeft melding gemaakt van de gebaren in zijn rapport en in het ergste geval kan dat Lewandowski nog eens twee wedstrijden schorsing kosten. In dat geval mist de Pool na het WK ook de duels met Real Betis en Atlético Madrid mist. Uiteindelijk won FC Barcelona het duel wel: mede door een wereld-assist van Frenkie de Jong kwam de club met 1-2 met de schrik vrij.