Real Madrid verliest zonder Benzema teleurstellend van Rayo Vallecano

07-11-2022 23:14 Laatste update: 09-11-2022 12:25
1

Real Madrid heeft zich maandagavond verslikt in Rayo Vallecano. De Koninklijke ging met 3-2 onderuit tegen de Spaanse laagvlieger, die met meer energie voor de dag kwamen.

Zonder Karim Benzema, Toni Kroos en Antonio Rüdiger trad Real Madrid aan tegen zijn stadsgenoot. De Spaanse grootmacht kende een horrorstart. Na vijf minuten voetbal was het Santi Comesana die Thibaut Courtois het nakijken gaf. Na dat moment bleef Vallecano drukken, maar wist Real de schade te beperken. Plots werd Marco Asensio naar de grond gewerkt in de zestien meter, waardoor Luka Modric de stand gelijk kon trekken vanaf de penaltystip. Vier minuten later was het Éder Militão die de bezoekers zelfs op voorsprong kopte: 1-2.

De ploeg van Carlo Ancelotti leek de schade te hebben gerepareerd, maar kort voor rust werden die herstelwerkzaamheden bruut verstoord. Een harde pegel van Álvaro García was Courtois te machtig. In het tweede bedrijf drong Real wat aan, maar liep het nog meer averij op. Na hands van Dani Carvajal ging de bal nu aan de andere kant op elf meter. Óscar Trejo faalde niet: 3-2. In de slotfase probeerde Real nog van alles uit te halen om het tij te keren, maar tevergeefs.

Door de verliespartij van Real kan FC Barcelona een gat slaan van vijf punten. De Catalanen gaan dinsdagavond op bezoek bij Osasuna. Nadat die wedstrijd achter de rug is, heeft Barça wel een wedstrijd meer gespeeld als zijn rivaal. Real staat donderdag tegenover Cádiz.