Opstellingen

Verwachte opstellingen: Brobbey en Berghuis op tijd fit bij Ajax, defensief PSV

Verwachte opstellingen: Brobbey en Berghuis op tijd fit bij Ajax, defensief PSV

06-11-2022 11:47
1

Ajax en PSV staan om 16.45 tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Het Algemeen Dagblad verwacht dat twijfelgevallen Steven Berghuis en Brian Brobbey 'gewoon' in de basis beginnen. Bij PSV wordt een defensieve opstelling voorspeld.

Het AD weet dat zowel Berghuis als Owen Wijndal niet volledig mee konden trainen bij de Amsterdammers. Vooral het meespelen van laatstgenoemde is een groot twijfelgeval. Berghuis lijkt het duel wél te halen en wordt tevens in de basis verwacht. In tegenstelling tot Wijndal en Berghuis trainde Brobbey volledig mee bij de koploper van de Eredivisie. Ondanks de glansrol van Mohammed Kudus tegen Rangers FC, verwacht het AD dat de spits ‘gewoon’ in de punt zal starten bij Ajax.

Ruud van Nistelrooy lijkt met een defensieve opstelling te starten. Zowel Ibrahim Sangaré als Erick Gutiérrez worden in de basis verwacht. Joey Veerman zal daardoor op de door hem niet zo geliefde nummer tien-positie starten. De veelzijdige Xavi Simons wordt op rechtsbuiten geposteerd en vormt samen met aanvoerder Luuk de Jong en Cody Gakpo de aanval van de Eindhovenaren.

Verwachte opstelling Ajax: Pasveer; Sanchez, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor; Bergwijn, Berghuis, Tadic; Brobbey

Verwachte opstelling PSV: Benitez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, De Jong, Gakpo