Nieuws

Van Kessel kampte met gokverslaving: 'Gingen vijftig à zestig ruggen doorheen'

Van Kessel kampte met gokverslaving: 'Gingen vijftig à zestig ruggen doorheen'

01-11-2022 22:26
1

Oud-profvoetballer Gino van Kessel heeft onthuld dat hij jarenlang met een gokverslaving worstelde. Op het diepste punt ging er een halve ton in twee maanden tijd doorheen, vertelt hij in gesprek met ESPN.

Van Kessel speelde in de jeugd bij Ajax en AZ en werd zelfs topscorer van de Eredivisie A-jeugd. Het leven lachte hem toe, maar het ging door een gokverslaving helemaal fout. "Ik dacht dat ik sterk genoeg was om zelf te stoppen. Dat heb ik wel eens een maandje vol kunnen houden. Maar ik heb nooit echt constant kunnen stoppen, want dan begon ik weer te spelen en dan ging het elke keer maar door en door en door. Dan ging het van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik geconfronteerd en dan probeerde ik altijd een smoes te verzinnen om mezelf eruit te praten. Dat lukte heel vaak, maar ook een aantal keer lukte dat niet."

"Het is een heel groot probleem", vervolgt Van Kessel, die zelfs zijn vriendin erdoor kwijtraakte. "Als je tachtig tot negentig procent van je salaris vergokt dan is dat een probleem. Als je geen rekeningen meer kan betalen, omdat je gegokt hebt en doorgaat met gokken en er geen geld meer overblijft dan is dat zeker een probleem."

Toen Van Kessel bij Slavia Praag tekende, ging het helemaal fout. "Toen ging ik ineens vijf, zes keer zoveel verdienen dan dat ik daarvoor had in Trencin. Ik kon wel met hetzelfde bedrag blijven spelen, maar ik had nog genoeg over. Dus wat maakt het nou uit. Dan heb je dat twee maanden gedaan en zijn er ineens vijftig à zestig ruggen doorheen. Ik dacht alleen maar: ik moet dat geld terug. Dat geld terug, dat werd alleen groter en groter en ging het van kwaad tot erger. Totdat je op een gegeven moment alles kwijt bent."