Transfernieuws

'Vroegtijdige terugkeer steeds waarschijnlijker: Sevilla wil Ocampos terughalen'

'Vroegtijdige terugkeer steeds waarschijnlijker: Sevilla wil Ocampos terughalen'

27-10-2022 17:55 Laatste update: 17:56
3

Een voortijdige terugkeer van Lucas Ocampos naar Sevilla wordt steeds waarschijnlijk, volgens diverse media uit Andalusië. Jorge Sampaoli zou zeer geïnteresseerd zijn in het terughalen van zijn landgenoot. Onderwerp van gesprek is een winterse transfer.

De opvolger van de onlangs ontslagen Julen Lopetegui ziet in Ocampos een gewenste winterse versterking voor de dolende nummer zestien van La Liga: na elf duels zijn tien punten de schrale oogst. Volgens het medium Viva Sevilla is het terughalen van Ocampos één van de wensen die Sampaoli kenbaar heeft gemaakt toen hij tekende als trainer in Andalusië. De buitenspeler zou op zijn beurt openstaan voor een voortijdig vertrek uit Amsterdam.

Op DeadlineDay werd Ocampos op huurbasis binnengehaald door Ajax. Naar verluidt betaalden zij een huursom van vier miljoen euro en hebben zij na één jaar de mogelijkheid om hem voor een bedrag van zestien miljoen euro definitief in te lijven. Zo ver lijkt het echter niet te komen. De linkspoot kwam tot dusver slechts tot zes duels in de hoofdmacht van Ajax in actie. Daarvan had Ocampos slechts één basisplaats.