Nieuws

Van Dijk in aanloop naar Ajax-uit: 'Meerdere wedstrijden zijn ze heel kwetsbaar'

Van Dijk in aanloop naar Ajax-uit: 'Meerdere wedstrijden zijn ze heel kwetsbaar'

26-10-2022 14:40

Virgil van Dijk denkt in aanloop naar het uitduel met Ajax dat de Amsterdammers defensief kwetsbaar zijn. Volgens de Liverpool-verdediger steekt de ploeg van trainer Alfred Schreuder niet in de beste vorm.

Op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd wordt de Oranje-aanvoerder gevraagd naar de aankomende tegenstander. "Ajax heeft heel veel goede wedstrijd gespeeld dit seizoen, maar ook wedstrijden heeft gehad waarin ze heel kwetsbaar waren", zegt Van Dijk op het persmoment. "Bijvoorbeeld de eerste helft tegen RKC. Uiteindelijk geven ze veel kansen weg en dat doen ze ook in Europa."

Tegen SSC Napoli ging Ajax er twee keer kansloos vanaf: 1-6 en 4-2 en ook op bezoek bij Liverpool werd verloren: 2-1. "We zitten in een groep waarbij Napoli uitstekend presteert en heel moeilijk te verslaan is. Dat is voor ons ook zo geweest", doelt Van Dijk op de 4-1 nederlaag die The Reds in Italië leden. "De druk is altijd hoog bij Ajax. Dat is hetzelfde als bij Liverpool. Iedereen kijkt naar Ajax. Als het ook maar even iets minder gaat, komt er kritiek. Dat hoort erbij. Zij moeten er mee dealen, maar wij ook."