Nieuws

Cocu: 'Ploeg gezien die absoluut tot de bodem is gegaan voor de winst'

Cocu: 'Ploeg gezien die absoluut tot de bodem is gegaan voor de winst'

23-10-2022 07:44 Laatste update: 08:05

Vitesse won zaterdagavond met 2-1 van FC Emmen. De ploeg van trainer Phillip Cocu boekte hiermee de tweede zege op rij en daar is de oefenmeester maar wat blij mee.

Woensdagavond ging het nog helemaal mis voor de Arnhemmers. Vitesse verloor middels strafschoppen op bezoek bij Kozakken Boys. Hierdoor vloog de ploeg van Cocu uit het KNVB bekertoernooi. Zaterdagavond revancheerde Vitesse zich door te winnen van Emmen. "Ik heb een ploeg gezien de absoluut tot de bodem is gegaan voor de winst", sprak Cocu voor de camera van ESPN. "Je zag in de beginfase dat we een beetje nerveus waren. Vertrouwen om op te bouwen of onder de druk uit te spelen was er niet. Maar aan de andere kant denk ik: dat erkende ze. Dan gaan we niet opbouwen, maar direct spelen."

De trainer prees zijn ploeg voor de strijdlust. "Schoten werden geblokt en vol overgave gingen ze er in. Ze stonden voor elkaar klaar en daar heb ik ze de complimenten voor gegeven. Zeker voor de fase waarin we zitten is het een mooie belangrijke zege." Cocu plaatse wel een kanttekeningen bij de overwinning van zijn ploeg. "We zijn er nog niet. Het is een goede stap in de juiste richting. Twee keer winnen op rij in de competitie voelt lekker, maar dat betekent nog niet dat we er zijn."