Nieuws

Bilate baalt: 'Heb hem opgewacht in de catacombe om mijn excuses aan te bieden'

Bilate baalt: 'Heb hem opgewacht in de catacombe om mijn excuses aan te bieden'

21-10-2022 23:53

Mario Bilate baalt enorm van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen De Graafschap. De aanvaller van ADO Den Haag stelt dat hij zijn ploeg in de steek heeft gelaten.

Bilate kreeg voor het eerst in zijn loopbaan een rode kaart na een keiharde tackle op Jesse Schuurman. "Ik had mijzelf voorgenomen om geen enkele keer in mijn carrière rood te pakken, maar helaas is er voor alles een eerste keer", vertelt Bilate na afloop bij Omroep West. "Ik baal hier enorm van. Ik ben een speler die altijd voorop in de strijd gaat en houdt van harde duels, maar ik ben geen gemene speler."

Direct na de overtreding toonde een schuldbewuste Bilate berouw. "Toen ik de tackle inzette, voelde ik al dat ik hem wél raakte en de bal niet. Dan weet je dat het niks anders is dan rood. Dat accepteer ik ook. Ik heb meerdere malen gevraagd hoe het met hem was en hem even opgewacht in de catacombe om mijn excuses aan te bieden. Hij mag dan wel voor De Graafschap spelen en ik voor ADO, aan het eind van de dag zijn we gewoon collega's."