Nieuws

Volop lof voor Frenkie de Jong: 'Reus op het middenveld'

Volop lof voor Frenkie de Jong: 'Reus op het middenveld'

21-10-2022 09:30

Daags na de 3-0 overwinning van FC Barcelona op Villarreal regent het complimenten voor Frenkie de Jong. De Nederlander stond net als in El Clásico weer in de basis en greep volgens de Spaanse kranten zijn kans met beide handen aan.

'Na een zeer drukke week wist De Jong heel goed dat zijn spel een keerpunt zou kunnen zijn in de invulling van de positie op het defensieve middenveld', zegt SPORT, dat hem beloont met een 7. Xavi gaf Sergio Busquets rust, wat achteraf een goed besluit bleek. 'Frenkie was een reus op het middenveld, van waaruit hij het hele aanvallende spel opbouwde.'

Ook El Mundo Deportivo is louter positief. 'Frenkie de Jong was als centrale middenvelder onberispelijk, gesitueerd tussen de centrale verdedigers in een 3-4-3-formatie, met veelzijdige vleugelspelers die naar binnen trokken. Zo ontstond er ruimte voor Sergi Roberto en Jordi Alba. Hij sloot doorgangen voor Villarreal af en passte met gemak, precisie en diepte.' De Jong ging door mogelijke vermoeidheid twintig minuten voor tijd echter naar de kant. Hij werd vervangen door zijn concurrent: Busquets.