Nieuws

Van Marwijk lovend over Simons: 'Worden in het algemeen grote spelers'

Van Marwijk lovend over Simons: 'Worden in het algemeen grote spelers'

19-10-2022 11:41

Bert van Marwijk verwacht dat Xavi Simons een hele grote speler wordt. De voormalig bondscoach van Oranje is benieuwd of de middenvelder van PSV met het Nederlands elftal mee gaat naar Qatar.

Van Marwijk nam in zijn periode bij Oranje Jetro Willems mee naar het EK, die destijds pas achttien jaar oud was. "Die situatie is niet te vergelijken", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Er was toen geen linksback beschikbaar. Dat was een groot probleem en het kon bijna niet anders dan dat ik daarvoor Willems selecteerde. In principe vind ik dat leeftijd geen rol hoeft te spelen. Als een jonge speler goed genoeg is, dan kan hij gewoon mee."

"Ik ga nu niet zeggen of Simons wel of niet in de WK-selectie zou moeten zitten", vervolgt Van Marwijk. "Het hangt helemaal af van hoe Van Gaal naar hem kijkt. Ik zie ook niet elke wedstrijd van hem, maar het beeld dat ik van hem heb, is van een onbevangen jongen die het verschil kan maken. Jongens die dat zo jong al doen, worden in het algemeen grote spelers."