Nieuws

Bankzitter Lang ongeduldig bij Brugge: 'Noa zit met een tijdsdruk voor het WK'

Bankzitter Lang ongeduldig bij Brugge: 'Noa zit met een tijdsdruk voor het WK'

18-10-2022 15:43 Laatste update: 15:45

Noa Lang wordt steeds ongeduldiger bij Club Brugge met het oog op het WK. De Nederlander was maandenlang de grote man bij Blauw-Zwart, maar raakte geblesseerd en nu heeft trainer Carlo Hoefkens de ploeg op orde zonder de voormalig Ajacied. 

Hoefkens sprak op het persmoment, daags voor de ontmoeting met Sint-Truiden, over de situatie van Lang. "Noa zit met een soort van tijdsdruk voor het WK", stelt de trainer, opgetekend door Voetbal International. "Voor hem is dit een moeilijke situatie. Voor alle duidelijkheid: ik ben enorm tevreden over de wijze waarop hij zich profileert dit jaar."

Brugge gooit hoge ogen in de Champions League en heeft zich na vier wedstrijden al gekwalificeerd voor de achtste finales. Hoefkens heeft de ploeg nu op orde en lijkt Lang voorlopig niet nodig te hebben. "Het is niet makkelijk voor hem. De ploeg staat en ik ben niet van plan om te veranderen om maar wat te veranderen. Ik ben nou eenmaal tevreden momenteel. Hij mag het met bepaalde zaken oneens zijn. Maar kansen komen niet vanzelf. Soms heb je geduld nodig, zoals anderen dat in het verleden ook nodig hadden."

De trainer begrijpt de frustratie van Lang, maar is niet van plan zijn plannen om te gooien voor het WK. "Voor mij is het belangrijk om niet aan de tijdsdruk van Noa te denken. Hij moet zijn energie steken in het presteren op het veld. Of we bij Club de beste Noa nog terugzien? Ja, dat kan absoluut nog", besluit Hoefkens. Lang keert woensdag terug in de selectie voor het duel met Sint-Truiden. Of de speler in de basis begint, is de vraag.