Nieuws

Haye dolblij met treffer: 'Hopelijk duurt het nu minder lang tot er nog één volgt'

Haye dolblij met treffer: 'Hopelijk duurt het nu minder lang tot er nog één volgt'

16-10-2022 09:43 Laatste update: 09:45

SC Heerenveen speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Thom Haye scoorde het enige doelpunt aan de zijde van de Friezen en is blij met zijn treffer.

De middenvelder gaf voor de camera van ESPN aan dat hij er al een tijdje op aan het wachten was om het net weer eens te vinden. "Ik ben blij dat ik nu los ben. Vorig seizoen kon ik wel belangrijk zijn met assists in de tweede seizoenshelft. Maar de goal bleef maar uit. Ik ben er een paar keer dichtbij geweest maar heb het een beetje losgelaten. Ik heb me gefocust op mijn eigen spel en ik weet dat die uiteindelijk vanzelf wel komt. Ik hoop wel dat het iets minder lang duurt tot er nog één volgt."

Haye speelde vroeger op een aanvallendere plek op het middenveld, maar tegenwoordig vervult hij zijn rol als controlerende middenvelder. "Bij NAC en Heerenveen ben ik wat meer controlerend gaan spelen. Iets dat me heel goed ligt. Het is niet dat ik extreem opzoek ben naar de goals, maar naar mijn aandeel in het spel. Alleen ik weet wel dat ik het schot in de benen heb. Daarom vind ik van mezelf dat ik er meer uit moet halen."