Nieuws

Theo Janssen na eerste week als assistent: 'Er is tijd genoeg voor Vitesse'

Theo Janssen na eerste week als assistent: 'Er is tijd genoeg voor Vitesse'

14-10-2022 18:45 Laatste update: 19:12
1

Afgelopen week werd duidelijk dat Theo Janssen één van de assistent-trainers van Vitesse-coach Phillip Cocu zal gaan worden. De rasechte Arnhemmer is inmiddels begonnen aan zijn terugkeer bij het eerste elftal en reageerde voor de camera’s van Omroep Gelderland op zijn aanstelling.

"Phillip en ik kenden elkaar natuurlijk al een beetje en dan kom je automatisch in gesprek", vertelt de oud-international. "Hij vraagt naar mijn ambities en vertelt wat zij in de staf kunnen gebruiken. Ze denken dat ik iets kan toevoegen en ik vind het leuk om aan te sluiten. Ik ben daar trots op. Of ik daar in mijn carrière aan toe was? We zullen het zien."

Vitesse staat samen met FC Emmen en FC Volendam onderaan in de Eredivisie en dus rinkelen aan alle kanten de alarmbellen in het GelreDome. Janssen blijft echter rustig en verwacht snel beterschap. "Als je onderaan staat, komt er druk bij kijken. Dat is ook logisch, zeker bij een club als Vitesse. Maar hoeveel wedstrijden zijn er gespeeld? Negen? Er is nog tijd genoeg."

Op het trainingsveld is Janssen meteen aanwezig en helpt hij spelers waar hij denkt dat dat nodig is. "Ik praat bijvoorbeeld met Ryan Flamingo over hoe je positioneel moet staan. Ik vertel ze dingen die ik zie en wil graag weten wat er in de groep speelt. Daar probeer ik bij te helpen, mijn steentje bij te dragen. Dit is echt leuk werk."