Reactie

Malacia laat zich uit over rol als centrumverdediger: 'Het was helemaal anders'

Malacia laat zich uit over rol als centrumverdediger: 'Het was helemaal anders'

26-09-2022 09:25
0

Tyrell Malacia moest zich zondag laten zien op een andere positie dan hij gewend is. De Manchester United-speler viel niet in als linksback, maar als centrumverdediger. Na afloop van de wedstrijd reageerde Malacia. 

"Ik raak niet zo snel in shock door dingen. Ik ben vrij nuchter", begint hij. Maar de voormalig Feyenoord-speler moest wel degelijk even wennen. Herhaaldelijk werd hij gecorrigeerd door Virgil van Dijk en na de 1-0, nam ook bondscoach Louis van Gaal hem apart om een boodschap door te geven.

"Het was helemaal anders. Ik ben gewend om mee te gaan in de aanval. En dat met de bondscoach? Hij legde mij een situatie uit. Ik was het er op dat moment niet mee eens. Maar je moet ook weer door. Na de wedstrijd hebben we het er nog even over gehad", reageerde Malacia die aangaf liever als linksback te fungeren, tegenover de pers. 

"Ik speel liever op mijn eigen positie. Daar doe ik het nu goed en daar voel ik me ook het fijnst. Maar als de trainer me als centrumverdediger nodig heeft, sta ik klaar. Ook als centrumverdediger", besluit hij. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

No Poll