Nieuws

UEFA straft hard en maakt korte metten met racisme, vuurwerk en supportersrellen

UEFA straft hard en maakt korte metten met racisme, vuurwerk en supportersrellen

25-09-2022 09:04 Laatste update: 10:24

De UEFA heeft de straffen naar buiten gebracht na de ongeregeldheden rondom de Europese ontmoetingen van de afgelopen weken. Zo moeten enkele ploegen een wedstrijd achter gesloten deuren spelen en werden er boetes tot 45.000 euro opgelegd.

Het stond de laatste weken bol van de ongeregeldheden rondom Europese ontmoetingen. Vuurwerk, supportersgeweld en racistische bejegeningen naar spelers vonden in en buiten het stadion plaats. De UEFA is niet mild en straft de desbetreffende ploegen bikkelhard. Zo moet Juventus na racistisch en discriminerend gedrag van supporters rondom de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain een boeten van 15.000 euro betalen en minstens 1.000 zitplaatsen sluiten in de volgende Europese wedstrijd. Tijdens de wedstrijd brachten enkele ultras van de Bianconeri een fascistische groet en maakte ze apengeluiden tegen enkele PSG-spelers.

Eintracht moet een boete van 15.000 euro betalen voor racistisch gedrag en nog eens van 30.000 euro voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen tijdens het bezoek aan Olympique de Marseille. Naast de bezoekende ploeg worden ook de Fransen hard gestraft. Marseille moet hun komende Champions League-wedstrijd achter gesloten deuren spelen. Beide ploegen namen al afstand van de desbetreffende supporters. Na de uitgebroken rellen voorafgaand aan de wedstrijd tussen OGC Nice en 1. FC Köln heeft de UEFA besloten dat ook Nice de komende Europese ontmoeting achter gesloten deuren moet afwerken.