Nieuws

Spaanse kranten zien verrassende nederlaag: 'Geen enkel moment comfortabel'

Spaanse kranten zien verrassende nederlaag: 'Geen enkel moment comfortabel'

25-09-2022 07:33

Spanje verloor in eigen huis met 1-2 van Zwitserland waardoor ze de koppositie in de Nations League-poule verloren aan Portugal. De Spaanse kranten spreken over een verrassende nederlaag.

Luis Enrique verraste in de opstelling door Marco Asensio in de spits te positioneren. Waar de aanvaller van Real Madrid onder Carlo Ancelotti weinig tot geen speeltijd krijgt, mocht de Spanjaard het in het nationale elftal wel laten zien. 'De dag dat we de opstelling van het Spaanse nationale team goed krijgen. Die dag zal Luis Enrique niet op de bank zitten', schreef Diario AS over de onverwachte opstelling. 'Op het moment van de waarheid koos de coach Asensio als speerpunt en sloot zich aan bij de mode van de valse negen.' Echter bleek de keuze voor Asensio, buiten zijn sterke optreden bij het enige Spaanse doelpunt, een tegenvallende te zijn. Bij La Roja ontbrak het duidelijk aan een echte nummer negen aangezien de 26-jarige aanvaller nauwelijks in de zestien gevaarlijk aan bod kwam.

Ook Mundo Deportivo zag een schutterend Spanje. 'La Roja voelde zich op geen enkel moment comfortabel tegen een rotsachtige rivaal die twee keer opschoof om de drie punten te pakken', doelend op de tegendoelpunten die vielen uit corners. Ook MD zag dat het experiment met Asensio in de spits niet van de grond kwam. daarnaast stipte ze het pijnpunt van de Spaanse ploeg aan. 'Twee doelpunten uit spelhervattingen, één van Akanji en één van Embolo. Twee strategische doelpunten, een onderwerp waar het Spaanse team voor zal moeten zorgen in aantocht naar het WK in Qatar.' Komende dinsdag maken Spanje en Portugal in een onderling duel uit wie als groepswinnaar uit de bus komt in de Nations League-poule.