Nieuws

Kippenvel in Exeter: Stansfield maakt debuut in het shirt van zijn overleden vader

Kippenvel in Exeter: Stansfield maakt debuut in het shirt van zijn overleden vader

05-09-2022 12:20

Dat voetbal emotioneel kan zijn, werd afgelopen weekend maar weer eens bewezen. De 19-jarige Jay Stansfield maakte zijn debuut in het shirt van zijn overleden vader, wat veel mensen bij Exeter City ontroerde.

Twaalf jaar geleden voltrok zich een groot drama toen Adam Stansfield op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker overleed. Dat gaf Exeter de reden om het rugnummer 9 niet meer te gebruiken, als eerbetoon aan de voormalig spits.

Jay, de zoon van Adam, was nog maar acht jaar toen hij zijn vader verloor. Een aantal jaar verder ging hij in de jeugdopleiding van Exeter aan de slag, om vervolgens in 2019 bij Fulham te gaan spelen. Afgelopen transferperiode werd hij door de club uit Londen verhuurd aan Exter, om daar vlieguren te gaan maken.

Dat gaf Exeter reden om het rugnummer 9 weer eens te gebruiken. Jay heeft het rugnummer van zijn overleden vader gekregen. “Ik ben geen emotioneel persoon, maar op dat moment had ik wel een brok in mijn keel”, aldus manager Matt Taylor in gesprek met The Daily Mail.

“Om Jay in dat shirt met nummer 9 te zien, dat roept herinneringen op aan de tijd dat ik met zijn vader in het eerste elftal van Exeter speelde. Het is een tragisch verhaal, dat ons allemaal raakt. Ik ken zijn familie goed en weet dat dit een heel bijzonder moment voor hen was”, besluit Taylor.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!