Transfernieuws

AZ bezig met komst van nieuwe spits: 'Je kunt niet meer een week wachten'

AZ bezig met komst van nieuwe spits: 'Je kunt niet meer een week wachten'

31-08-2022 16:17

De vrees groeit bij AZ dat Vangelis Pavlidis voorlopig uitgeschakeld is met een enkelblessure. De Alkmaarders gaan zich mogelijk nog roeren op de transfermarkt om een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen.

De Griekse goalgetter moet een week rust houden, pas daarna kan de ernst van de blessure bepaald worden. "Hij heeft nu een week verplichte rust", reageert Pascal Jansen op een persconferentie. "Zijn enkel zit in een gipsspalk. Hij heeft schade opgelopen in het gewricht. Je kunt niet een week wachten tot je meer weet", vervolgt de AZ-trainer.

Volgens informatie van het Algemeen Dagblad is RSC Anderlecht-spits Benito Raman van Anderlecht één van de gegadigden om over te komen. Op namen gaat Jansen echter niet in. "We hebben in de voorste linie veel goede spelers. Yusuf Barasi en Jens Odgaard kunnen als spits uit de voeten. Waar de speler vandaan komt, zal moeten blijken", aldus de oefenmeester.

Naast de absentie van Pavlidis had Jansen ook goed nieuws te melden. Jesper Karlsson - deze transferperiode veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Nood-Holland - is op de weg terug. "Met Jesper gaat het stapje voor stapje. Hij maakt al flink wat meters op het trainingsveld en kan daarbij de bal vaak niet laten liggen." Huurling Zinho Vanheusden is inmiddels ook fit en klaar voor zijn eerste minuten in een officieel duel namens AZ.