Nieuws

'Vertrek uit Parijs lonkt voor Herrera: middenvelder op weg naar geboortestad'

'Vertrek uit Parijs lonkt voor Herrera: middenvelder op weg naar geboortestad'

24-08-2022 12:38 Laatste update: 13:22

Ander Herrera is bezig aan zijn laatste dagen als speler van Paris Saint-Germain. De middenvelder komt niet meer in de plannen van trainer Christophe Galtier voor en mag vertrekken. Athletic Bilbao staat op het punt de Spanjaard over te nemen, meldt L’Equipe.

PSG staat op het punt het contract van de 33-jarige middenvelder te ontbinden. De Spaans international heeft nog een contract voor twee seizoenen in Parijs, maar de Franse club is in gesprek met de zaakwaarnemer van Herrera om tot ontbinding over te gaan. De middenvelder zou een groot deel van zijn salaris meekrijgen om zijn biezen te pakken. Herrera ging met zijn ploeg al niet mee op trainingskamp naar Japan en traint al enkele weken apart van de groep.

Herrera doorliep een deel van de jeugdopleiding van Athletic Bilbao waarna hij voor 36 miljoen euro de overstap maakte naar manchester United. In Engeland speelde de middenvelder 189 wedstrijd waarin hij twintig keer scoorde en 27 assists gaf. In 2019 vertrok Herrera transfervrij naar Parijs waar hij 95 keer in actie kwam en zes scoorde en evenveel assists gaf.