Nieuws

'Ik heb hier veel moeite mee, omdat Antony nog geen enkele garantie geeft'

'Ik heb hier veel moeite mee, omdat Antony nog geen enkele garantie geeft'

23-08-2022 17:29
1

Arnold Bruggink zou het onbegrijpelijk vinden als Manchester United Antony voor honderd miljoen euro zou overnemen van Ajax. De analist van ESPN is bang dat de Engelse clubs te veel invloed gaan krijgen op de transfermarkt.

"Niemand is dit bedrag waard, ook Antony niet", stelt Bruggink in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar Engelse clubs maken de markt kapot. Wanneer komt het moment dat we afspraken maken over de grens van transfersommen? Het wordt steeds gekker, zeker in de wereld waarin we leven en het verschil tussen arm en rijk steeds groter lijkt te worden. Noem me naïef, maar je gaat bijna zeggen: begin een Super League met zijn allen."

"Ik snap deze transfer niet, en dat zeg ik terwijl ik Antony echt een goede speler vind", vervolgt de ESPN-analist. "Maar ik vind dat United nu 'kant-en-klare' spelers nodig heeft. Ik vind Antony echt goed, maar dat vond ik van Jadon Sancho ook bij Dortmund. Die laat het nog niet zien daar. En je kunt mij niet zeggen dat Antony zoveel beter is, dat hij het verschil wel gaat maken. Ik heb hier veel moeite mee, omdat hij nog geen enkele garantie geeft. Als je dan een krankzinnige 100 miljoen uitgeeft, zou ik iets meer zekerheid willen."