AZ wint ruim van Gil Vicente en kan groepsfase van de Conference League ruiken

18-08-2022 22:52 Laatste update: 22:54

AZ heeft uitstekende zaken gedaan in het heenduel met Gil Vicente. De eerste wedstrijd in de play-offs van de Conference League werd met 4-0 gewonnen en daarom staan de Alkmaarders met één been in de groepsfase van het toernooi.

Na een kleine tien minuten spelen kreeg AZ de eerste kans van de wedstrijd via Myron van Brederode. De aanvaller werd echter onterecht teruggefloten voor buitenspel. Na 24 minuten spelen was het dan wel raak voor de thuisploeg. Dani de Wit kopte goed binnen na een heerlijke voorzet van Milos Kerkez. Op een klein opstootje na gebeurde en vrij weinig in de eerste helft en dus gingen de teams rusten met een 1-0 tussenstand.

Vangelis Pavlidis was in het tweede bedrijf dichtbij de tweede Alkmaarse goal, maar de spits stuitte op de doelman van de Portugezen. In de 78ste minuut werd de score wel verdubbeld. Mayckel Lahdo tikte binnen vanuit de rebound en bracht AZ op 2-0. Vijf minuten voor tijd maakte Pavlidis er ook nog 3-0 van en Mees de Wit deed in de laatste minuut nog een duit in het zakje door de 4-0 aan te tekenen. Volgende week wacht de return in Portugal, maar het tweeluik lijkt al zo goed als beslist.