Nieuws

Vier Eredivisie-clubs leveren kandidaat voor eretitel van Talent van het Jaar

Vier Eredivisie-clubs leveren kandidaat voor eretitel van Talent van het Jaar

16-08-2022 14:12 Laatste update: 14:16
2

ESPN heeft de kanshebbers voor de prijs voor Talent van het Jaar bekendgemaakt. Orkun Kökcü, Jørgen Strand Larsen, Jurriën Timber en Loïs Openda maken kans op de ereprijs.

De betaalzender zag hoe Kökcü zijn eerste volledige seizoen bij Feyenoord bekroonde met een finale in de Conference League 'en een persoonlijke status die past bij iemand die het nummer tien draagt'.

Strand Larsen werd voor het tweede seizoen op rij clubtopscorer bij FC Groningen en dat bleef ook ESPN niet onopgemerkt. De 22-jarige Noor scoorde veertien keer in 32 Eredivisie-duels. Daarnaast zag de jury Timber 'absurde cijfers' overleggen in het afgelopen seizoen bij Ajax. Daarmee wordt gedoeld op de slechts vijf tegentreffers in de eerste 23 wedstrijden van het seizoen.

Tot slot staat ESPN ook stil bij het 'droomseizoen' Openda bij Vitesse. 'Hij groeide het afgelopen jaar uit tot onbetwiste basiskracht bij Vitesse en scoorde maar liefst negentien doelpunten in 33 wedstrijden.' Aangestipt wordt dat de sterke prestaties ook in België opvielen. De huidige spits van RC Lens is inmiddels een Rode Duivel.

Op 30 augustus wordt tijdens de zogeheten Eredivisie Awards duidelijk welke speler er met de individuele onderscheiding vandoor gaat.