Transfernieuws

Ligue 1-avontuur voor 'flits uit België' Openda bevestigd: Club Brugge casht

Ligue 1-avontuur voor 'flits uit België' Openda bevestigd: Club Brugge casht

06-07-2022 20:26

RC Lens heeft de komst van Loïs Openda naar de club wereldkundig gemaakt. De aanvaller wordt van Club Brugge overgenomen en tekent een contract tot medio 2027 getekend bij de subtopper uit de Ligue 1.

De transfer hing al langer in de lucht, maar is nu officieel bevestigd door beide clubs. De afgelopen twee seizoen was Openda één van de grote uitblinkers in de Eredivisie namens Vitesse, waar hij op huurbasis actief was. In het afgelopen seizoen moest hij alleen Sébastien Haller voor zich dulden op de topscorerslijst. De Rode Duivel eindigde op achttien doelpunten.

Over de transfersom doen beide clubs geen uitspraken. Naar verluidt verdient Club Brugge grof geld: elf miljoen euro. Trots overheerst bij RC Lens nadat de 22-jarige Openda zijn contract getekend heeft. Hij wordt aangekondigd als 'de flits uit België'. "Loïs is een speler met veel potentie, hij werd door veel Europese clubs gevolgd", vertelt sportief directeur Florent Ghisolfi op de clubsite. "Hij raakte er al snel van overtuigd dat het RC Lens-project de juiste keuze was voor zijn ontwikkeling."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!