Transfernieuws

'Transfer van Memphis naar Juventus wordt nog deze week afgerond'

'Transfer van Memphis naar Juventus wordt nog deze week afgerond'

16-08-2022 13:13

Memphis Depay is hard op weg naar de uitgang bij FC Barcelona, meldt MARCA. Volgens de grootste sportkrant van Spanje nadert de transfer naar Juventus van de Oranje-international zijn afronding.

Eerder doken er al in diverse Italiaanse en Spaanse media de geruchten op dat Memphis op weg zou zijn naar De Oude Dame. MARCA schrijft nu dat de transfer 'dichterbij dan ooit' is. Er ligt een contract voor de aanvaller klaar tot medio 2024 in Turijn. Het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden Memphis de overstap gaat maken.

De huidige verbintenis van de spits loopt nog één jaar door bij Barcelona. Gezien de financiële situatie binnen de club én de binnengehaalde aankopen zien de Cataloniërs Memphis liever vertrekken dan blijven. Door een eventueel vertrek komt er weer ruimte vrij in de salarishuishouding zodat ook aanwinst Jules Koundé ingeschreven kan worden.

Naar verluidt wil FC Barcelona een transfersom van twintig miljoen euro ontvangen voor de rechtspoot, waar de advocaten van Memphis een transfervrij vertrek proberen te forceren. De Blaugranas staan inmiddels open voor een transfervrij vertrek van de man wiens rugnummer (9) dit seizoen aan Robert Lewandowski is vergeven. De verwachting is dat de transfer nog deze week wereldkundig gemaakt wordt.