Dortmund wint met basisklant Malen van Freiburg, Flekken de schlemiel na blunder

12-08-2022 23:17 Laatste update: 23:29

Borussia Dortmund heeft zijn tweede duel in de Bundesliga gewonnen. Mede door een blunder van Mark Flekken won de Duitse topploeg met 1-3 bij SC Freiburg.

Bij Dortmund startte Sébastien Haller-vervanger Antony Modeste direct in de basis. Ook Donyell Malen mocht in de basis beginnen. Dortmund kwam ondanks de aanwezigheid van een échte spits eerst op achterstand. Michael Gregoritsch kopte de thuisploeg na 35 minuten op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kreeg Dortmund hulp van Flekken. De Oranje-doelman blunderde opzichtig bij een afstandsschot van de voor Thorgan Hazard in de ploeg gekomen Jamie Bynoe-Gittens. Het schot van de achttienjarige aanvaller glipte door de handschoenen van de keeper heen en belandde in het doel.

Dat was begin van het einde voor Freiburg. Niet veel later schoot de voor Malen in de ploeg gekomen Moukoko Dortmund op voorsprong. Marius Wolf zorgde voor het slotakkoord.