Nieuws

Vilhena: 'Ik wil lekker voetballen en zien hoe het is om in de Serie A te spelen'

Vilhena: 'Ik wil lekker voetballen en zien hoe het is om in de Serie A te spelen'

11-08-2022 14:38
1

Tonny Vilhena is gelukkig met zijn overstap naar Salernitana. De kersversie aanwinst hoopt dit weekend al minuten te kunnen maken tegen landgenoten Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp.

Salernitana promoveerde afgelopen naar de Serie A en speelt de eerste wedstrijd van het seizoen tegen AS Roma. "Het zou leuk zijn om dit weekend te debuteren. Ik heb geen wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, dus het is afwachten. Misschien een invalbeurt. Ik ben conditioneel altijd wel in orde, maar het is lekker als je wat wedstrijden in de benen hebt", laat Vilhena optekenen door het Algemeen Dagblad

De ex-Feyenoorder speelde de tweede helft van afgelopen seizoen op huurbasis voor Espanyol, dat hem huurde van Krasnodar. De Spanjaarden wilden de optie tot koop lichten, maar Vilhena wilde zelf vertrekken. "De club wilde mij graag houden en lichtte de optie, maar ik had al aangegeven andere plannen te hebben. Ik wilde weg. Gelukkig is alles opgelost en ga ik in de Serie A spelen."

Vilhena is ambitieus en hoopt dit seizoen niet tegen degradatie te hoeven vechten. "Laten we hopen dat we snel zeker zijn van lijfsbehoud. Deze club wil vooruit en ik hoor goede verhalen over de trainer. Ik wil lekker voetballen en zien hoe het is om in de Serie A te spelen."