Nieuws

Klavan doet boekje open: 'Liep stage bij Ajax, maar Van Gaal wilde me niet hebben'

Klavan doet boekje open: 'Liep stage bij Ajax, maar Van Gaal wilde me niet hebben'

11-08-2022 11:58

Ragnar Klavan is inmiddels een grote naam in het Estse voetbal en de 36-jarige verdediger liep in het verleden stage bij Ajax. Danny Blind zag het wel zitten en wilde de speler behouden, maar technisch directeur Louis van Gaal stak daar destijds een stokje voor. 

Dat vertelt Klavan in een openhartig gesprek met het Franse  DH Les Sports+. Tegenwoordig speelt Klavan in Estland voor Paide, maar in de vorige twee decennia was de verdediger nog actief in de topcompetities. "Ik heb twee tests gedaan bij Ajax. Danny Blind was erg enthousiast. Hij vertelde me dat ik mijn Ajax-kleding kon houden en dat ik kon blijven", stelt de Est. 

Klavan dicht in Amsterdam te mogen blijven, maar Van Gaal dacht daar anders over. "Van Gaal sprak zijn veto uit. Hij gaf de voorkeur aan jonge Nederlanders boven jonge buitenlanders. Dus ging ik naar Heracles Almelo, waar ik heel goed bevriend was met Jan Wuytens", zegt de routinier. Klavan kwam Van Gaal in een later stadium wel tegen en dat liep goed af. "In januari 2009 werd ik op verzoek van Van Gaal uitgeleend aan AZ. Ik speelde alles en we wonnen de titel. Hij was het die van mij een centrale verdediger maakte", erkent de verdediger.