Nieuws

Gullit: 'Je kan erop wachten dat De Jong en Depay als geldwolven worden weggezet'

Gullit: 'Je kan erop wachten dat De Jong en Depay als geldwolven worden weggezet'

09-08-2022 09:56
2

Ruud Gullit neemt het op voor Frenkie de Jong. De middenvelder wordt verweten dat hij niet loyaal is, maar volgens de voormalig Oranje-international zit de vork net iets anders in de steel.

'Loyaliteit moet van twee kanten komen, maar als je ziet hoe de club De Jong behandelt... Daar zijn geen woorden voor. Ongelofelijk dat Barça daarmee weg denkt te komen', schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf.

Het bestuur van Barcelona wil de contractverlenging van De Jong aanvechten, omdat het vorige bestuur volgens hen 'crimineel' geweest zou zijn in 2020. 'Frenkie de Jong heeft tot tweemaal toe ingestemd met het inleveren van salaris om FC Barcelona te helpen. Tweemaal heeft hij president Laporta een handreiking gedaan en nu probeert Barça hem klem te zetten', aldus Gullit.

'Frenkie moet daarvoor bloeden. Ongehoord. En Memphis Depay ook', vervolgt de voormalig Oranje-international. 'Dit leuren en sollen met spelers zou niet toegestaan mogen worden. Je kan erop wachten dat De Jong en Depay als geldwolven worden weggezet, maar het is goed dat we nu een keer de andere kant van het verhaal zien: hoe clubs met spelers omgaan.'