Nieuws

Ten Hag over Ronaldo: 'Hij zit op dit moment nog niet op het niveau van de rest'

Ten Hag over Ronaldo: 'Hij zit op dit moment nog niet op het niveau van de rest'

01-08-2022 11:16

Erik ten Hag durft niet te zeggen wanneer Cristiano Ronaldo fit genoeg is om voor Manchester United in actie te komen in de Premier League. De aanvaller miste nagenoeg de gehele voorbereiding en maakte zondag zijn eerste minuten tegen Rayo Vallecano.

Ten Hag kon in het oefenduel met de Spanjaarden voor het eerst beschikken over de Portugese superster. Ronaldo kwam uiteindelijk 45 minuten in actie en vertrok daarna gelijk bij Old Trafford. Over wanneer Ronaldo klaar is voor negentig minuten, kan Ten Hag nog geen duidelijkheid geven. "Dat kan ik op dit moment niet zeggen. Hij is op dit moment nog niet op het niveau van de rest omdat hij veel weken gemist heeft. Hij heeft wedstrijden en veel trainingen nodig", aldus de manager tegenover Sky Sports.

Het United van Ten Hag speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Vallecano. Volgend weekend staat de échte vuurdoop van de Nederlander op het programma. Dan speelt United in de Premier League tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman en Kjell Scherpen.