Nieuws

Ondanks succesvolle operatie staat Haller 'komende maanden' buitenspel

Ondanks succesvolle operatie staat Haller 'komende maanden' buitenspel

27-07-2022 15:42

Sébastien Haller is in ieder geval 'de komende maanden' niet inzetbaar voor Borussia Dortmund. Woensdag werd met succes een tumor bij zijn teelbal verwijderd.

Op 6 juli verhuisde Haller voor 31 miljoen euro van Ajax naar Dortmund, twaalf dagen later werd er teelbalkanker geconstateerd bij de international van Ivoorkust. Alhoewel de operatie volgens Sebastian Kehl 'heel, heel goed' is verlopen, wacht de aanvaller een langdurige revalidatie periode. "Het verloop van de behandeling wordt besproken, er zijn verschillende kuren", zegt de bestuurder op de clubsite van BVB.

"We zullen Sebastien zeker een paar maanden moeten missen. Zodra we meer specifiek kunnen zijn, zullen we dat in de komende dagen communiceren", vervolgt Kehl. Mogelijk gaan Die Borussen nog de transfermarkt toe om een vervanger te vinden voor Haller. De spits kwam aanvankelijk over om zich over de erfenis van de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland te ontfermen. Volgens de beleidsbepaler gaat Dortmund zich 'voorbereiden op verschillende scenario's.