Nieuws

United-icoon: 'Eriksen hoeft zich geen zorgen te maken, fans lopen al met hem weg'

United-icoon: 'Eriksen hoeft zich geen zorgen te maken, fans lopen al met hem weg'

20-07-2022 18:04

Peter Schmeichel is erg enthousiast over de transfer van Christian Eriksen naar Manchester United. De Deense middenvelder zette verleden week zijn handtekening onder een meerjarig contract bij The Mancunians en volgens de United-legende heeft de ex-Ajacied de juiste keuze gemaakt.

Eriksen speelde afgelopen half jaar voor Brentford en flirtte deze zomer met een terugkeer naar Tottenham Hotspur. "Met alle respect voor Thomas Frank en Brentford, maar Christian is ambitieus en dat is na zijn ongeluk alleen nog maar meer geworden", aldus Schmeichel in gesprek met Tipsbladet. "Ik zag een hernieuwde samenwerking met Antonio Conte niet voor me en ook een langer verblijf bij Brentford niet. Dat United op een gegeven moment in beeld kwam, verbaasde me niet."

De voormalig topkeeper is ervan overtuigd dat de Deense spelmaker volgend seizoen zal schitteren in Manchester. "Christian is een speler met veel klasse, die hebben we nodig bij United. Het is geweldig om weer een Deen bij de club te hebben. Dat maakt de overstap nog interessanter voor mij."

Tegelijkertijd weet Schmeichel ook dat er veel druk op de schouders van Eriksen komt te liggen. "De druk om te winnen is nergens zo groot als bij United. Daar moet je mee zien te leven", weet hij. "Maar Eriksen hoeft zich geen zorgen te maken. Hij beschikt over de juiste mentale balans. Hij zal zonder twijfel een succes worden. De fans lopen al met hem weg."