Transfernieuws

Update: 'Wijnaldum wil graag overstap maken naar ambitieus AS Roma'

Update: 'Wijnaldum wil graag overstap maken naar ambitieus AS Roma'

21-07-2022 17:36 Laatste update: 17:41

Georginio Wijnaldum staat op de nominatie om naar AS Roma te verkassen. De Paris Saint-Germain-middenvelder zou een samenwerking met trainer José Mourinho wel zien zitten.

Het nieuws wordt gebracht door Corriere dello Sport. De Italiaanse krant rept over een 'moeilijke operatie', maar voorziet - net zoals dat bij de stunttransfer van Dybala was - een sleutelrol voor Mourinho. De nieuwe PSG-trainer, Christophe Galtier, heeft al meerdere malen te kennen gegeven zijn selectie te willen inkrimpen. De vice-captain van Oranje is één van de spelers die mag vertrekken.

Wijnaldum werd niet meegenomen naar het trainingskamp dat de Parijzenaren momenteel opslaan in Japan. Het jaarlijkse inkomen van de box-to-box-speler wordt geschat op tien miljoen euro, wat problemen kan opleveren in de onderhandelingen. Corriere dello Sport weet dat AS Roma bezig is een huurdeal te onderzoeken waarmee het salaris fifty fifty verdeeld wordt tussen beide clubs.

Calciomercato doet er nog een schepje bovenop. Volgens het medium wil I Giallorossi Wijnaldum huren mét een optie tot koop ter waarde van twintig milojen euro. Het contract van de international loopt bij PSG tot medio 2024.

Update: Wijnaldum heeft kenbaar gemaakt graag naar AS Roma te willen verkassen, meldt L'Équipe. Het royale salaris van de Oranje-international is echter wel een sta-in-de-weg. Beide partijen gaan kijken of hier een oplossing voor gevonden kan worden.