Nieuws

Makaay reageert op transfer De Ligt: 'Dit is goed voor zijn status bij Oranje'

Makaay reageert op transfer De Ligt: 'Dit is goed voor zijn status bij Oranje'

20-07-2022 07:59 Laatste update: 08:01

Voormalig Bayern München-aanvaller Roy Makaay is ervan overtuigd dat er voor Matthijs de Ligt genoeg uitdaging ligt bij Der Rekordmeister. De centrale verdediger werd dinsdag voor maximaal tachtig miljoen euro gekocht van Juventus.

Das Phantom speelde in totaal zeven jaar voor de Duitsrs en kent dus het klappen van de zweep maar al te goed. "Bayern is een geweldig georganiseerde club, waar alles tot in de puntjes is geregeld voor de spelers", zegt Makaay tegen De Telegraaf. "Maar tegelijkertijd zal De Ligt merken dat de druk om te winnen er dit seizoen extra hoog is."

Afgelopen jaar eindigde het bekeravontuur van Bayern al in de eerste ronde, waar in de Champions League Villarreal in de kwartfinale verrassend te sterk was. "Bayern laat nu dan ook zijn ambities zien op de transfermarkt", doelt Makaay op de komst van Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Sadio Mané. "Al verliest de club wel even vijftig doelpunten met de verkoop van Robert Lewandowski aan Barcelona.”

De oud international denkt dat Bayern met De Ligt goud in handen heeft. "Hij kan nog jaren mee en is gewend om met veel ruimte in zijn rug te verdedigen. Dat deed hij al bij Ajax, maar de laatste jaren ook bij Juventus. Ook is deze transfer goed voor zijn status bij Oranje, waar hij veel concurrentie heeft met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en sinds kort ook Jurriën Timber", besluit Makaay