Nieuws

Lewandowski reageert op vertrek: 'De moeilijkste beslissing in mijn leven'

Lewandowski reageert op vertrek: 'De moeilijkste beslissing in mijn leven'

17-07-2022 21:20

Robert Lewandowski gaat in een uitgebreid interview met BILD in op zijn vertrek naar FC Barcelona. De Poolse goaltjesdief noemt het verlaten van Bayern München de moelijkste beslissing in zijn leven.

"De afgelopen weken waren moeilijk", zegt Lewandowski in gesprek met BILD. "Om woorden te vinden, is moeilijk. Er gaat veel rond in mijn hoofd momenteel. Ik probeerde relaxed te blijven. Als ik nog wat jonger was geweest, had ik nog meer stress gehad. Ik heb steeds proberen te begrijpen wat er allemaal gebeurde. En ik volgde wat er werd geschreven en gezegd over mij.'

De Poolse goaltjesdief is wel verheugd om in Barcelona te gaan voetballen. "Ik ben blij dat we een oplossing gevonden hebben. Ook ben ik blij dat ik snel het veld op kan bij Barcelona. Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Er was haast geboden, daarom heb ik nog geen goed afscheid kunnen nemen", zegt hij.

Lewandowski geeft aan dat hij nog één keer in een andere competitie wilde spelen spelen. "Die beslissing had ik allang genomen. De moeilijkste beslissing in mijn leven. Maar ik wilde ergens anders leven, iets nieuws ontdekken met mijn familie. Mijn dochter gaat komend jaar naar school, dus we moesten de keuze nu maken. Anders was het niet meer mogelijk. Barcelona was een kans die je een keer in je leven krijgt."