Nieuws

Van Nistelrooij na 1-2 nederlaag tegen Villarreal: Voor ons een topwedstrijd

Van Nistelrooij na 1-2 nederlaag tegen Villarreal: "Voor ons een topwedstrijd"

16-07-2022 22:41 Laatste update: 22:45

Ruud van Nistelrooij is ondanks de 1-2 nederlaag tevreden over het oefenduel met Villarreal. De trainer van PSV stelt dat zijn ploeg hierop kan doorbouwen.

Van Nistelrooij zag zijn elftal in de vorige oefenwedstrijd kansloos onderuit gaan tegen Arminia Bielefeld (4-0). De oefenmeester zag een groot verschil tegen Villarreal. "Er was een betere veldbezetting", begint Van Nistelrooij bij ESPN. "Daardoor konden we beter positiespel spelen, al kan dat nog veel beter. Het probleem zat vandaag vooral in het druk zetten en vooruit verdedigen. We dekten een aantal keer niet door en daarom werden er mensen tussen de verdediging en middenveld gevonden. Dat heeft Villarreal knap gedaan."

"Maar voor ons een topwedstrijd, tegen een Champions Legaue-waardige ploeg. We hebben onze manier van spelen kunnen etaleren. Het geeft houvast om door te bouwen", vervolgt Van Nistelrooij, die kort in gaat op de situatie rondom Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. "Zolang ze er zijn, zonder tegenbericht, ga ik ervan uit dat ze blijven. Ik heb niks gehoord over verlengen of weggaan."