Transfernieuws

Vitesse heeft beet: Ferro komt over van Benfica van Schmidt met optie tot koop

Vitesse heeft beet: Ferro komt over van Benfica van Schmidt met optie tot koop

15-07-2022 19:07 Laatste update: 19:09

Vitesse is er in geslaagd Ferro te strikken. De Portugese verdediger maakt de overstap van Benfica en wordt voor één seizoen gehuurd met de optie tot koop. 

Dat meldt Vitesse via de officiële kanalen. Meerdere clubs waren in de markt voor Ferro, waaronder het Italiaanse Sampdoria, maar de Portugees kiest voor een verblijf in de Eredivisie. De verdediger begon sterk aan zijn periode in het eerste elftal van Benfica, maar viel ietwat weg en werd de afgelopen tijd verhuurd aan Valencia en Hajduk Split. 

Technisch directeur Benjamin Schmedes is trots op de grote naam die naar Vitesse komt. "We hadden onze ogen al een tijdje op Ferro gericht. We zien in hem namelijk een directe versterking. Ferro is een stabiele en ervaren verdediger, die uit het goede hout gesneden is. Hij is fysiek sterk, is van het slimme verdedigen en levert een goede bijdrage aan de opbouw."

Vitesse gaat zaterdag in trainingskamp en Ferro zal direct aansluiten. "Na al mijn jaren in Portugal en periodes in Spanje en Kroatië kijk ik erg uit naar mijn tijd in Nederland. Ik denk dat zowel Vitesse als de Eredivisie uitstekend bij mij passen", zegt de verdediger op de clubwebsite. "Het is prettig om direct met mijn nieuwe ploeggenoten op trainingskamp te gaan, zodat ik snel mijn plek kan vinden in het team. Ik wil dit seizoen iets moois neerzetten met Vitesse."