Transfernieuws

Dest gaat vol voor zijn kans bij Barcelona: 'Ik ben gelukkig en blijf zeker'

Dest gaat vol voor zijn kans bij Barcelona: 'Ik ben gelukkig en blijf zeker'

15-07-2022 11:35 Laatste update: 12:59

Sergiño Dest heeft in duidelijke bewoordingen uitgesproken bij FC Barcelona te blijven. De Amerikaanse rechtsback wil voor zijn kans gaan onder trainer Xavi Hernández en verwacht veel van het komende seizoen.

Momenteel verblijven de Blaugranas in de Verenigde Staten, het land waar Dest international voor is. De vleugelverdediger was dan ook dé hoofdrolspeler tijdens een persconferentie voor de Barça's USA Tour 2022/23. "Ik denk dat we een geweldig seizoen gaan beleven", citeert El Mundo Deportivo de verdediger. "We hebben veel talent. We proberen een nieuwe generatie te creëren en dat kost tijd."

Nu Dani Alves inmiddels na een verblijf van een half jaar weer vertrokken is, lonkt meer speeltijd. Daarnaast lijkt Óscar Mingueza te vertrekken bij Barcelona. "Ik ben gelukkig bij de club en ik blijf hier zeker", is Dest uitgesproken. "Iedereen verwacht dat we de beste zijn. We kunnen niet meer in de Europa League spelen. We hebben veel talent. We proberen een nieuwe generatie te creëren en dat kost tijd."