Nieuws

'Voorzitter Marseille hekelt gedrag Strootman: geen toekomst in Frankrijk'

'Voorzitter Marseille hekelt gedrag Strootman: geen toekomst in Frankrijk'

13-07-2022 14:54 Laatste update: 15:00

Kevin Strootman zorgt voor veel frustratie bij Olympique Marseille, dat meldt L'Équipe. De 32-jarige Nederlander heeft nog een éénjarig contract in Frankrijk, maar heeft geen enkele toegevoegde waarde meer bij de nummer twee van Frankrijk.

Naar vertrok in de zomer van 2018 naar L'OM. De Franse grootmacht maakte 25 miljoen euro over aan AS Roma om de middenvelder naar het Stade Vélodrome te halen. Mede door de zware blessures, kwam Strootman amper in actie voor Marseille. Hij verdient wel een gigantisch salaris (zo'n 550.000 euro bruto per maand), waardoor de Fransen graag afscheid willen nemen van de voormalig Oranje-international.

Voorzitter Pablo Longoria hoopt dat Strootman snel een nieuwe werkgever vindt, zodat de club dan maandelijk niet meer zo'n riant salaris hoeft over te maken naar de Nederlander. Volgens de Marseille is de Nederlandse middenvelder niet hard op zoek naar een nieuwe club en dit leidt tot frustratie bij de clubleiding. Naar verluidt zou hij wel interesse hebben in een avontuur in het Midden-Oosten. Op dit moment ziet het er echter niet naar uit dat dit op korte termijn gaat gebeuren.