Nieuws

Koeman twijfelt niet over toekomst Memphis: 'Voor mij is hij een Barça-speler'

Koeman twijfelt niet over toekomst Memphis: 'Voor mij is hij een Barça-speler'

08-07-2022 18:55

Memphis Depay heeft in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona gedaan wat hij moest doen, meent Ronald Koeman. De oud-trainer van Barcelona ziet Memphis dan ook niet als een speler die de club moet laten vertrekken. 

Dat laat Koeman weten aan Mundo Deportivo tijdens de opening van een golftoernooi voor een goed doel. "Hij heeft bewezen een geweldige speler te zijn, dat is ook precies de reden dat we hem gehaald hebben. Het hangt er vanaf wat Xavi wil, maar voor mij is hij zeker een speler voor Barcelona. Zonder twijfel", zegt Koeman stellig. 

Het is geen geheim dat Barcelona graag spelers als Robert Lewandowski en Raphinha wil overnemen. De kans is aanwezig dat Memphis om die reden moet vertrekken bij de Catalanen. Memphis kon het afgelopen seizoen niet altijd in actie komen wegens veel blessureleed, maar de Nederlander wist in 37 optredens dertien keer te scoren. Van een vertrek van Frenkie de Jong meent Koeman ook nog niets te weten. "Ik heb veel contact met Memphis en Frenkie de Jong. Ik ken de situatie van Frenkie en hij heeft al gezegd te willen blijven, dat is het enige wat ik weet", besluit de voormalig speler.