Mogelijk goed nieuws voor Twente: 'Hoffenheim-periode Weghorst ten einde'

Mogelijk goed nieuws voor Twente: 'Hoffenheim-periode Weghorst ten einde'

23 mei om 14:19

Wout Weghorst keert komende zomer terug bij Burnley. De periode van de Oranje-international bij Hoffenheim, dat hem het afgelopen seizoen huurde van The Clarets, wordt niet verlengd. De 31-jarige spits maakte indruk in de Bundesliga, maar Hoffenheim heeft volgens Sky Sport Germany besloten geen permanente deal te sluiten.

Weghorst, die dit seizoen zeven doelpunten en drie assists heeft verzameld, heeft een contract bij Burnley tot 2025. Ondanks dat Hoffenheim geen permanente overeenkomst aangaat, zijn de clubleiders zeer tevreden over zijn prestaties en beschouwen ze de huurperiode als succesvol.

Het feit dat Weghorst terugkeert naar het reeds gedegradeerde Burnley, zou zomaar eens goed nieuws voor FC Twente kunnen betekenen. Weghorst, die komende zomer vermoedelijk met Oranje naar het EK gaat, heeft er nooit een geheim van gemaakt om graag voor de Tukkers te willen spelen. De voormalig goalgetter van onder meer Heracles Almelo en AZ is geboren in het Twentse Borne en was in de voorbije transferperiodes al een onderwerp in de Grolsch Veste.

Het is echter de vraag of Twente diep in de buidel wil en kán tasten voor Weghorst, mocht er een transfercarrousel op gang komen. Volgens Transfermarkt.nl vertegenwoordigt de man met negen treffers voor het Nederlands elftal namelijk een waarde van zeven miljoen euro. Simon Cziommer, zijn zaakwaarnemer, bevestigde onlangs echter dat er een afkoopsom in het contract van Weghorst staat. Hoe hoog die precies is, is niet bekend.