Bekijk hier de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Polen op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman tekent EK-formatie uit tegen Polen

16 juni om 13:06
Laatste update: 16 juni om 13:06

Oranje begint zondagmiddag aan het EK 2024 tegen Polen, in Hamburg. Bondscoach Ronald Koeman gaat waarschijnlijk met dezelfde basiself spelen als in het laatste oefenduel tegen IJsland. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal met je door!

Vermoedelijke opstelling Oranje

Vermoedelijke opstelling Polen - Nederland

De eerste doelman is al enige weken bekend. Bart Verbruggen heeft de eer om tijdens het gehele toernooi het doel van Oranje te verdedigen. De namen van Nathan Aké en Virgil van Dijk in de defensie kunnen we ook blindelings opschrijven, maar over de andere twee verdedigende posities in de 4-2-3-1-formatie valt te discussiëren.

Koeman lijkt daarin echter zijn keuze te hebben gemaakt. Stefan de Vrij begint naast Van Dijk in het centrum. Op rechtsback is ruimte vrijgemaakt voor Denzel Dumfries. Dat betekent dat jongens als Matthijs de Ligt en Jeremie Frimpong genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Vooral Frimpong liet zich tijdens de oefeninterlands nadrukkelijk gelden.

Oranje zag in aanloop naar het toernooi met Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners twee belangrijke middenvelders geblesseerd afhaken. Daardoor valt die linie ook al uit te tekenen. De PSV-tandem tussen Jerdy Schouten en Joey Veerman begint op zes en acht, Tijjani Reijnders van AC Milan fungeert als meest aanvallende middenvelder. Bij het drukzetten schuift hij vermoedelijk naast spits Memphis Depay naar voren. Cody Gakpo (links) en Xavi Simons (rechts) beginnen op de flanken.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Polen - Nederland begint zondagmiddag om 15.00 uur in het Volksparkstadion in Hamburg. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.