Opstelling Polen lekt uit: deze elf namen nemen het op tegen het Nederlands elftal

Opstelling Polen lekt uit: deze elf namen nemen het op tegen het Nederlands elftal
16 juni om 08:38
Laatste update: 16 juni om 07:15

De opstelling van Polen tegen het Nederlands elftal is uitgelekt. De eerste tegenstander van Oranje op het EK zal het moeten doen zonder sterspeler Robert Lewandowski en VoetbalNieuws geeft je de elf namen die wel verwacht worden.

Oud-international Lukasz Gikiewicz brengt de gelekte opstelling vanuit Duitsland. De voormalig prof werkt tegenwoordig als analyticus en heeft de elf namen al in handen. Bondscoach Michal Probierz heft flink moeten sleutelen door de meerdere afwezigen.

Welke elf namen van Polen komen zondag in actie tegen Nederland?

Achterin staan de meeste namen wel vast. Wojciech Szczesny is de vaste doelman en zonder twijfel staat de aanvoerder van de Polen onder de lat tegen Nederland. Met vijf spelers achterin zullen er drie centrale verdedigers voor de doelman staan. Jan Bednarek, Jakub Kiwior zijn de bekende namen van Southampton en Arsenal. Het duo wordt gecomplementeerd met Pawel Dawidowicz van Hellas Verona.

Op het middenveld zien we elke bekende namen. Piotr Zielinski speelt al jaren bij SSC Napoli en Nicola Zalewski maakt zijn minuten bij AS Roma. Voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski staat normaliter ook op het middenveld, maar hij zal aanvallender spelen door het ontbreken van Lewandowski.

Vermoedelijke (en uitgelekte) opstelling Polen: Szczesny; Frankowski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Zalewski; Zielinski, Slisz, Moder; Szymanski, Swiderski