Nieuws

Engelse journalist weet het zeker: 'Potter gaat naar Ajax bij terugkeer van Kroes'

Engelse journalist weet het zeker: 'Potter gaat naar Ajax bij terugkeer van Kroes'

23 april - 21:08 Laatste update: 21:38

Als we Engelse geruchten moeten geloven, dan lijkt Ajax nog altijd de hoop in de mogelijke komst van Graham Potter niet hebben opgegeven. De Engelse oefenmeester was in beeld in Amsterdam, maar leek na de schorsing van Alex Kroes niet meer al kandidaat te gelden. Dat lijkt nu dus nog wel het geval, mocht Kroes terugkeren in de Johan Cruijff ArenA.

Kroes, de geschorste algemeen directeur van Ajax, staat mogelijk aan de vooravond van een opmerkelijke terugkeer bij de club. Journalist Sam C. van UnitedStandMUFC en ThatsFootballTV bericht namelijk dat de kans groot is dat Kroes opnieuw de leiding neemt bij Ajax en daarbij niemand minder dan Potter als trainer meeneemt. De besprekingen hierover zouden binnen Ajax al in een vergevorderd stadium zijn.

De geruchtenstroom kwam op gang na berichtgeving door Voetbal International dat Potter de onderhandelingen met Ajax zou hebben afgebroken. Echter, volgens Sam C. zou de terugkeer van Kroes een nieuwe kans voor Potter betekenen om alsnog aan de slag te gaan in de Johan Cruijff ArenA. Ajax had zelfs al een contract klaarliggen voor de Engelse coach.

Recentelijk kwam Kroes nog in het nieuws vanwege een schorsing door de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, naar aanleiding van mogelijke handel met voorkennis in aandelen van de club. Ondanks tegenstand vanuit de RvC, zouden clubleden en supporters sterk aandringen op zijn terugkeer. Een ledenbijeenkomst later deze week zou cruciaal kunnen zijn voor de toekomst van Kroes bij Ajax.