Nieuws

Van 't Schip brengt update over Henderson en Berghuis: 'Kijken naar mogelijkheden'

Van 't Schip brengt update over Henderson en Berghuis: 'Kijken naar mogelijkheden'

23 april - 18:42 Laatste update: 18:56

John van 't Schip heeft in gesprek met het clubkanaal van Ajax een update gegeven over Jordan Henderson en Steven Berghis. Het tweetal trainde weer voor het eerste met de Amsterdammers mee en is het nog de vraag of Van 't Schip zijn spelers in kan zetten tegen Excelsior.

Van 't Schip verklaarde dat het nog onzeker is of Henderson kan spelen in de aanstaande wedstrijd tegen Excelsior. "Vanochtend was Henderson er weer bij op de training. Dat was zijn eerste training weer met de groep. We moeten dus nog even kijken wat er mogelijk is woensdag," lichtte hij toe. Over Steven Berghuis, die ook deels de training hervatte, gaf de interin-trainer een update. "Hij zal er woensdag nog niet bij zijn, maar het is een goede stap vooruit."

De trainer gaf ook een update over Kristian Hlynsson, die een aantal weken niet beschikbaar zal zijn vanwege een blessure opgelopen tijdens de warming-up tegen FC Twente. Ondertussen heeft Ajax de kans gehad om te rusten vanwege de bekerfinale en dit heeft volgens Van 't Schip goed uitgepakt. "Het is goed dat een aantal jongens wat meer rust konden krijgen. Dat is in aanloop naar het einde van het seizoen belangrijk," benadrukte hij.

De wedstrijd van woensdag tegen Excelsior is cruciaal voor Ajax om de vijfde plaats te verstevigen en zo de druk op AZ te verhogen. Voor Excelsior, momenteel de nummer vijftien van de Eredivisie, is het een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie.