Breaking news

'Liverpool concreet: gesprekken met Slot geopend, F'noord moet opvolger zoeken'

'Liverpool concreet: gesprekken met Slot geopend, F'noord moet opvolger zoeken'

23 april - 16:34 Laatste update: 17:01

Liverpool heeft direct contact gehad met Feyenoord-coach Arne Slot als mogelijke opvolger van Jürgen Klopp. Eén ontmoeting heeft al plaatsgevonden en een volgende staat gepland. Dat melden diverse toonaangevende Engelse media. Enkele minuten later kwam 1908.nl met het nieuws dat Feyenoord intern te kennen is gegeven dat het op zoek moet naar een opvolger voor de succescoach.

Slot, die Feyenoord vorig seizoen naar hun eerste Eredivisie-titel in zes jaar leidde, staat hoog op de shortlist van Liverpool na een uitgebreid selectieproces. Met interesse van topclubs zoals FC Barcelona en Bayern München, heeft Slot zich ontpopt als een prominente kandidaat.

Slot wordt gezien als een potentiële opvolger van Klopp, die zich voorbereidt op een emotioneel afscheid volgende maand. Hoewel er nog geen deal is gesloten, benadrukt Liverpools belangstelling voor Slot, die afgelopen zomer een overstap naar de Premier League weigerde om in Rotterdam te blijven. Zondag voegde hij de KNVB Beker toe aan zijn palmares door NEC in de finale met 1-0 te verslaan.

'Slots benadering van het spel, gekenmerkt door intensief druk zetten en aanvallend voetbal op een bescheiden budget, heeft veel bewonderaars op Anfield', schrijft The Telegraph. 'Zijn stijl wordt vaak vergeleken met die van Pep Guardiola, en zijn tactische aanpak lijkt op die van Mikel Arteta en Roberto De Zerbi, die ook in verband wordt gebracht met de positie bij Liverpool.'

Update (16.42 uur): Volgens 1908.nl heeft Feyenoord nog geen concrete aanbieding van Liverpool ontvangen voor Slot, die in De Kuip nog een contract tot medio 2026 heeft. Daar zou echter snel verandering in kunnen komen. Intern zou er bij Feyenoord al te kennen zijn gegeven dat de club zich bezig moet gaan houden met een mogelijke opvolger voor de succescoach. 'Richting de trainer is het allemaal concreet; richting de club nog niet', aldus het doorgaans betrouwbare medium.