Nieuws

'Dest minimaal negen maanden aan de kant: deze blessure heeft hij opgelopen'

'Dest minimaal negen maanden aan de kant: deze blessure heeft hij opgelopen'

23 april - 10:10

Sergiño Dest heeft een zware knieblessure opgelopen. De Amerikaans verdediger staat tot het einde van het seizoen aan de kant, maar waarschijnlijk veel langer. Welke blessure heeft Dest? VoetbalNieuws.nl zocht het uit voor je.

Kort voor het einde van het seizoen kwam er slecht nieuws vanuit Eindhoven. Dest had op een training een blessure opgelopen en hij zou minimaal tot het einde van het seizoen aan de kant staan. PSV gaf in het persbericht aan dat het niet wist hoe lang de Amerikaan minimaal aan de kant zou staan en dat daar andere testen voor gedaan moesten worden. Die lijken nu gedaan te zijn, want de Amerikaanse media denken te weten welke blessure Dest heeft.

Welke blessure heeft Dest opgelopen?

Volgens het Amerikaanse medium The Athletic heeft Dest een kruisbandblessure opgelopen. Daarmee zou de verdediger minimaal negen maanden aan de kant staan en kijkt hij tegen een lang revalidatieproces aan. Het is de tweede linksachter in korte tijd met een zware knieblessure, eerder liep Quilindschy Hartman tegen dezelfde blessure aan. Voor Dest zou het inhouden dat hij komende zomer met de Verenigde Staten niet kan uitkomen op de Copa América. Vanaf 21 juni tot 15 juli staat dat toernooi op het prorgamma.