Nieuws

Van den Brom zet Vitesse-deur weer wagenwijd open: Heeft met sentiment te maken

Van den Brom zet Vitesse-deur weer wagenwijd open: "Heeft met sentiment te maken"

22 april - 23:32 Laatste update: 23:41

John van den Brom heeft wederom de deur wagenwijd opengezet voor Vitesse. De inmiddels gedegradeerde club gaat door een historische crisis, maar de trainer is nog even vastberaden als altijd om 'zijn' club terug te helpen naar de Eredivisie

Van den Brom schuift maandagavond aan bij Veronica Offside en wordt wederom gevraagd naar de Arnhemse club. Vitesse kreeg vrijdag te horen dat er achttien punten in mindering zouden komen, waardoor de ploeg nu op een negatief puntenaantal staat. "Het heeft met sentiment te maken", zegt Van den Brom. "Ik heb er twaalf jaar gewerkt en ik ben beschikbaar. Ik heb niks. Het is niet zo dat ik het daarom wil doen, maar ik zie wel de uitdaging om ze terug te brengen waar ze horen."

Vitesse zou zeker niet de enige aanbieding voor Van den Brom zijn, aldus de trainer. "Ik heb best al wat opties gehad, maar allemaal in het buitenland, dat wil ik juist niet. Het is lekker om weer thuis te zijn bij je gezin en kinderen, dat is ook iets waard. Als je de kans krijgt om die club te helpen... het is nog niet zo dat ik het ga doen, ik heb één gesprek gehad. Als ik het doe, is het wel onder voorbehoud van die licentie, natuurlijk."

De Gelderlander meldde medio april al dat Van den Brom een topkandidaat is voor de vacature. Ook na de directe degradatie is de trainer dus niet van gedachte veranderd en heeft er inmiddels ook een gesprek plaatsgevonden.